Дата и час: Вто Сеп 07, 2010 5:31 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 775 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [ФМ10] Мениджърски дневник 
МнениеПубликувано на: Чет Юли 29, 2010 7:49 pm 
Аватар

Приключих и 2-я ми сезон начело на Локо Москва( Боже играл съм около 18 часа за последното денонощие :) ) Класирането, до последния кръг Зенит ме преследваха плътно, но в последния мач завърших по този начин и си заслужих титлата.
Питър Одемвинге стана голмайстор на първенството с 19 гола, Матиас Абелайрас отново направи дежурните 22 асистенции.
В Шампионската лига изтеглих късата клечка и попаднах в невъзможна група заедно с Юнайтед, Юве и Атлетико Мадрид. Изобщо победа в тази група щеше да е нещо невероятно. И тя дойде точно там където най-малко очаквах - на Олд Трафорд. Излязах им с много палава схема която да де резултат, е и късмет имах де :) Така се стекаха обстоятелсвата в групата че преди последния мач срещу Атлетико Мадрид се нуждаех само от точка за да се класирам за Лига Европа. В крайна сметка чудото стана, дори постигнах победа. Ето го и крайното класиране в групата.Забравих да спомена, че Юнайтед не успяха да ме победят и като домакин като завършихме 1:1. Сигурно ви прави впечатление головата ми разлика в групата. Много съм доволен че нито един от грандовете не успя да ме разгроми, предвид това че имат доста по класни играчи от моите. Важното е, че се очертва светло бъдеще пред отбора ми. Предстоеше жребия в за лига европа и този път се надявах играта да не бъде толкова зла към мен както в ШЛ и да ми се падне нещо приемливо...но пък защо да го прави..съперника е Челси :lol: ако стане няква магия се натрисам на Валенция, които не вярвам да имат проблеми с Залзбург..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 29, 2010 8:51 pm 
Аватар

Добро попълнение си закупих :)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 29, 2010 9:57 pm 
Аватар

Чудото се случи!!! Приказката продължава!!! Случи се и то два пъти, защото Залзбург отстраниха Валенсия.

Изображение Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 29, 2010 11:00 pm 

Завърших 1вия сезон с Кьолн, че и започнах втория вече :D
През 2рия полусезон направих доста по-слаби мачове, за разлика от 1вия. Новакович разочарова тотално след зимата. Просто от лидер, стана пълна мишка- не вкарваше, не подаваше, беше си едно голямо дълго нищо. А зимата отказах оферти от 10+ млн за него.. Добре че Подолски се разигра и започна да прилича на машината, която е в националния отбор :). Като добавим страхотното включване на Федерико Инсуа( 14мача,1 гол, 7 асистенции) и 6 гола на Пламен Николов след паузата( предимно от корнери :lol: )
отбора завърши на 2ро място в дебютния ми сезон 8)
Изображение

Това е най-голямата победа през сезона
Изображение

През лятото отпуснаха около 25 милиона за трансфери. От една страна знаех, че ми трябват доста нови играчи, но от друга не исках да има големи и резки промени сред титулярите. Още през пролетта бях договорил няколко играча доста изгодно.
Изображение Изображение Изображение Изображение

Това е отбора в момента:
Изображение

Останаха 31 млн за трансфери, ама нещо не ми се харчат на тоя сейф :lol:
В първенството до тук съм 6 от 6, мачовете вървят доста леко, победих Щутгарт с 5-0. В следващия мач те пък ме отстраниха за купата с 3-0. Просто нямаше как да се бора на 3 фронта. В ШЛ групата беше : Ливърпул, Зенит и Бешикташ. Дебюта в турнира беше домакинство на Бешикташ, но отбора беше доста спекъл и едва изравнихме за 1-1. Сега след гостуване на Зенит и може би след това ще преценя докато могат да ми стигнат силите, дали ще се борим за 3то място или участието ще остане само за статистиката :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 12:36 am 
Аватар

Започнах сейф с може би най-симпатичния ми пловдивски отбор, а именно Спартак. :mrgreen:

В началото тръгнахме тежко, но после изнесохме един фантастичен сезон. В един период бяхме буквално непобедими и записахме 31 поред мача без загуба.

Трансферите

Съставът през първия сезон

Много нови имена дойдоха, като цяло доста мащабна селекция направих и затова началото беше мъчно и тежко, но после момчетата се обиграха и газехме наред.

Есен 2009

Пролет 2010

Купа на България

В турнира за купата момчетата показаха защо клуба носи прякора "гладиаторите". Истински битки, истински емоции, но накрая приказката свърши...

http://prikachi.com/images/116/2376116n.jpg

Крайното класиране в "Б" група

Финалът за купата пък ни отвори път към европейските турнири, нещо което изобщо не очаквах. Мисля, че се представихме повече от достойно. И в двата мача срещу Осасуна играхме като равен с равен и хикса на испанска земя беше голямата награда за усилията ни. В Пловдив класата и една отсъдена за гостите дузпа решиха нещата, но аз все пак съм очарован от представянето.

Трансферите

С оглед недобрата финансова ситуация разчитах главно на свободни агенти и играчи под наем. Иван Цачев, който изнесе страхотен сезон, отказа да дойде пак при мене. Въпреки, че в графата любими отбори е Спартак Пловдив, а аз съм му любимец. Както и да е, на принципа на компенсациите уредих Исмаил Иса, отново под наем. Въпреки солидната сума пари, която влезе от продажби, финансовото положение в клуба все още остава незадоволително. Надявам се от Европейските турнири да влезнат още пари от ТВ права. :?

Съставът за сезон 2010-2011

Единствения играч, който в колонката отдясно не се вижда, е титулярния вратар Тодор Тодоров.

А това е най-преспективния младок, който имам в състава. Вярно реген е, ама върши много черна работа. През първия сезон отдясно разполагах само с един човек и той се явяваше уж резервния вариант за тази зона, но постепенно се превърна в несменяем титуляр. Още на 16 години и няколко дена дебютира за мъжкия отбор, впоследствие вкара и няколко гола за купата и първенството. Каляри, Наполи, Динамо Москва, ЦСКА Москва и Рубин го следяха изкъсо. Чак Масимилиано Алегри дойде на "Тодор Диев" за да го види на живо. :lol: Щом навърши 17 му предложих веднага професионален контракт и той подписа. Голямо бъдеще го чака този младок. В юношите има още три-четири момчета, които имат супер потенциал и се надявам да се развият нататък.

Завръщането ми в "А" група започва сравнително добре, загуба на старта от Локо Сф в Илиенци с 2:0, равенство като гост на ЦСКА 0:0 и победа като домакин над Берое с 2:0 (с две дузпи :oops: ).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 1:47 am 
Аватар

Най - обичам така да започвам сезона, всъщност това е една от най големите ми победи като гост изобщо от както играя ФМ/ЦМ, а тва е от 98 г. Имам предвид с/у сериозни противници :) Отбора ми е потресаващо силен :)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 9:36 am 
Аватар

Айде спечели някоя Евро Купа, накарай ме да се гордея с тебе :boss:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 12:32 pm 
Аватар

L-U-D-I-A написа:
Айде спечели някоя Евро Купа, накарай ме да се гордея с тебе :boss:

Без ирония, моля :P

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 1:05 pm 
Veteran narko wing back
Аватар

Jared написа:
Чудото се случи!!! Приказката продължава!!! Случи се и то два пъти, защото Залзбург отстраниха Валенсия.

Изображение Изображение

Челси са напълно възможни на тоя ФМ. Щом аз на по-ранен етап от теб направих две равенства с тях и бих Валенсия :)

- ПОКЛОН!!!!!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 2:01 pm 
Аватар

bull с тази тактика незнам въобще как се справяш в "А" група дай класирането да видим.Имаш четирима консуматори типично атакуващи футболисти , който се захранват с пасове от 2-та бека и един централен халф което е крайно недостатъчно , отделно в защита имаш малко футболист би трябвало да те смачкат особено като се има на предвид че не разполагаш с кой знае колко класни футболисти ...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 2:46 pm 
Аватар

lupi написа:
bull с тази тактика незнам въобще как се справяш в "А" група дай класирането да видим.Имаш четирима консуматори типично атакуващи футболисти , който се захранват с пасове от 2-та бека и един централен халф което е крайно недостатъчно , отделно в защита имаш малко футболист би трябвало да те смачкат особено като се има на предвид че не разполагаш с кой знае колко класни футболисти ...

Еми засега връзва. С тази тактика успях да бия Литекс в Ловеч с 0:2... Срещу Локо Пловдив пък смених на 4-3-3, защото се налагаше, бях останал с един-единствен нападател и останалите двама бяха крила. Тогава и паднах с 0:1. Класирането след 10 кръга и мачовете дотук.

А както си цъках най-спокойно забелязах, че бюджета за заплати е учудващо голям. Дадох едит на бюджета и се оправи. Имах вече 200 000 евро за трансфери. С парите откупих Исмаил Иса и Гаджалов, а зимата идват Мариян Огнянов и Херман Пиетробон.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 2:53 pm 

незнам в твоя сеив как се е развил огнянов но в моя сеив със спартак плевен на втория сезон търсех амц за резерва на никао и се сетих именно за него но като му видях оценките набих спирачките :roll: морето са със някаква модерна емблема на твоя сеив :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 6:12 pm 
Аватар

bull с играчите от Левски си направил удар :) не знам как са се развили при теб но и 2та на моя сейв си заслужават за някой от средата на А група.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 2:52 am 
Аватар

Със Спартак леко ми омръзна. Довърших полусезона, и съм 7ми което е мнооого добре. За купата отпаднах от Чавдар Етрополе. В шампионата записахме няколко престижни резултата сред които 2:2 с Черно Море във Варна и победа с 3:1 над Миньор като домакин. Отпадането от купата накара момчетата да се съсредоточат в шампионата, където главната цел е да се спасим. Ето класирането на полусезона.

Подкарах отново сейфа с националите. Преди европейското вече описах за приятелската, която изиграх с Австрия. Измъкнах се с гол в 85тата минута на Сърмов за 1:1.

Дни преди началото на квалификациите започнах с доста знаменита и престижна победа над Дания като гост с 0:2.

Започнаха и мачовете на истината. Началото на квалификациите беше драматично. Едвам бих най-неудобният ми съперник с националите, а тепърва идваха още по-тежки мачове...

Последва и първото домакинство, в което гостите от Уелс буквално ме потрошиха, но и оттук се измъкнах жив.

Дойде ред на гостуването на Уембли, в което не успяхме да се възползаме от численото си предимство в определен момент от мача. При голът на Агбонлахор пък имаше явна засада, която асистента разбира се не я видя...

Последният мач за годината беше приятелска срещу Шотландия, която взехме с минимално но заслужено 1:0. Общо взето в рамките на няколко месеца играх с почти всички отбори от Обединеното Кралство. :mrgreen:

Късната пролет идваха две поред тежки домакинства, които щяха да определят съдбата ни в групата. При две загуби щях да заеба всичко и да градя новия отбор за световните квалификации.

Беше ред на мача на истината срещу главния конкурент за второто място Швейцария. Контузиите на Домовчийски и Макриев ме принудиха да викна в националния Илиян Мицански за пръв път и той се отплати подобаващо. 8) Мачът мога да го опиша като истинска касапница.

4 дни по-късно играхме с коравия отбор на Черна Гора и спасителят този път се казваше Станислав Манолев, който от фаул на дъгата заши топката в скобата и ни донесе така ценния успех.

През август месец имахме контрола с Парагвай, в която "гуараните" ни биха типично по италиански с един точен удар.

В началото не септември беше съдбоносното домакинство на Англия. Излязохме отново затворено, но англичаните си показаха класата и логично владееха инициативата. След два отменени гола, те все пак разпечатаха Ники Михайлов. На полувремето тръгнах ва банк напред търсейки поне равенство. Мога да кажа съвсем спокойно, че англичаните през второто полувреме едвам излизаха от полето си. Тоталният ни натиск обаче не помогна. :(

Не заслужавахме да паднем, но сякаш ни бе писано.

Оттук докрая всичко е в нашите ръце. Докрая ни остават два мача, а на конкурента Швейцария един и то пряк сблъсък срещу нас. Разликата в точките не е голяма, но не е и малка. Победим ли в Берн сме 100% на бараж...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 5:00 am 
Аватар

bull написа:
Със Спартак леко ми омръзна. Довърших полусезона, и съм 7ми което е мнооого добре. За купата отпаднах от Чавдар Етрополе. В шампионата записахме няколко престижни резултата сред които 2:2 с Черно Море във Варна и победа с 3:1 над Миньор като домакин. Отпадането от купата накара момчетата да се съсредоточат в шампионата, където главната цел е да се спасим. Ето класирането на полусезона.

Е ти още нищо не си направил, че да ти омръзне :) Поцъкай малко с куците коне и после ще си продължиш, стига да ти е интересно разбира се :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 9:31 am 
Аватар

L-U-D-I-A написа:
bull написа:

Е ти още нищо не си направил, че да ти омръзне :) Поцъкай малко с куците коне и после ще си продължиш, стига да ти е интересно разбира се :)

Все още си ми е интересно, аз ги въртя сейфовете. :)

Последните новини от сейфа със Спартак са, че не успях да задържа Николай Илиев. Направих невъзможното, след като отново половин Европа напираше за него, като този път интерес имаше от доста по-сериозни клубове. Предложих договор, той подписа, но интересът не спря. Спортинг Лисабон предложи оферта от 500 000 евро 25% + приятелска среща. Босът ми естествено "взе нещата в свои ръце" и прие офертата. По някакво чудо Илиев преподписа отново с мене. След няколко дена Леверкузен прати същата оферта, босът ми отново "взе нещата в свои ръце" и прие офертата. Този път бях безпомощен. Силно се надявах да го задържа поне до края на сезона, но масовия интерес от големи европейски отбори ми попречи това да стане... Поне пък влязоха 500 000 евро от продажбата му, ще получим процент от следващия трансфер и пича ще стане още по-силен в Леверкузен.

На принципа на компенсациите, официално при мен пристигнаха Мариян Огнянов и Херман Пиетробон. Исмаил Иса и Костадин Гаджалов пък оттук насетне за постоянно ще играят в отбора. За заместник на Николай Илиев засега спрягам Атанас Трендафилов, когото взех още в началото като свободен агент. Също млад и доста преспективен футболист.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 1:00 pm 
Аватар

Пролетта започна мнооооого тежко. Помен нямаше от страхотните мачове, които изнесохме есента. Започнахме ударно с 3:0 над Локо София и последваха 5 поред загуби - 0:3 от ЦСКА у дома, 0:1 от Берое в Зара като в този мач ги попилях и имам 4 чисти положения, 0:1 от Видима у дома, 1:2 от Черноморец като гост с подарена дузпа и червен картон и катастрофално 2:5 от Литекс вкъщи. Тъпкано си ми го върнаха задето ги треснахв Ловеч. Тези резултати ни смъкнаха до 11тото място на неособено задоволителна дистанция от зоната на изпадащите. Дойде ред на дерби срещу Локо Пд, в което нещата се обърнаха и Спартак възкръсна! Тук голяма роля изигра и това, което казах на играчите на почивката.

Веднага след дербито приемахме Левски и отново надскочихме себе си.

Така след тези две паметни победи духът в отбора се вдигна, застанахме на 10то място с 32 точки на сигурна дистанция от последните три места и вече съм убеден в оцеляването ни. Дори имаме реален шанс за доста по-горно класиране, тъй като разликата между нас и 4тия (Видима) е само 2 точки. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 3:29 pm 

браво бул добри мачове си направил срещу грандовете . пиетробон мислех и аз да си го взема но искаше мн голяма заплата за моите стандарти . така обичам аз голове точно преди почивката :D :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 5:42 pm 
Аватар

Въпреки че се случи, малко чудо не успях да остраня Залзбург..Иненадаха с някав мега състав.. първия мач ме биха с 3:1, втория ги победих с 2:1 като разбира се играта не пропусна да се изгаври с мен,Хамес Родригез изтърва дузпа при 2:1 в 80 мин.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 2:54 am 
Veteran narko wing back
Аватар

Вече съм пролетта на 2013 и току що отпаднах на осминафинал на ШЛ :) Никога досега не съм отчайвал толкова много след жребий. При наличието на Андерлехт, Рен, Херта и още 2-3 приемливи отбора като евентуални съперници ми се падна Барса :) Просто като го видях изведнъж ми се отигра.
И отново първият мач прееба всичко. Преди това естествено играта чинно ми контузи Ятабаре и Траоре така че те да пропуснат срещата :) Паднах като домакин с 2-3. 3 положение, 3 гола. Даже едното не беше положение, а удар от 25 метра :) На реванша извъртях престижно 1-1, като последните 15 минути дадох мощно напред и буквално разнебитих Валдес, но нищо. Валдес завърши с оценка 9,1 :) Не става и това е. Сега ме очакват няколко месеца мъка в Русия преди да почне следващият сезон в ШЛ и определено не смятам да играя сериозно в следващите 2-3 дни. Просто ми писнаха гаврите. А може би пък просто така си е редно и по-реално - силните да те мачкат винаги с половин положение :)
Както е тръгнало и на тоя сейф няма да успея да спечеля ШЛ. А и все пак животът не е само ФМ :) Все пак лятоска ще направя сериозна селекция и ще впрегна сили в един последен напън за атака на лигата. То се е видяло, че със средна ръка играчи няма да стане. Мисля да играя още максимум 3 сезона - ако е писано ще взема ШЛ. А и до тогава ще е общо взето по-реално, преди вече да има цели отбори от регени :)

- ПОКЛОН!!!!!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 775 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]