Датата е 16 октомври 2010 година, 9ти кръг от Шампионата на България, втори сезон за Левски под ръководството на Пеньо Русев, мача е Левски - ЦСКА.
Реших да опиша премеждията ми начело на Левски, като в момента ще започне дербито с ЦСКА, което ще ви разкажа, а предния сезон в последствие.
Стартовите състави:

Обикновенно играя с тази тактика винаги, като правя ротации в центъра и по крилата понеже имам много играчи там... От невнимание забравих да сложа Георги Петков на вратата, който се беше възтановил от контузия, но нищо, така Митрев ще трупа опит.
Мача започна много динамично, като още от първата минута армейците тръгнаха да натискат, но моите момчета бяха като стена и не пускаха да се стигне до вратата. Разменяхме си "инициативата" за гол, но Перович направи няколко пропуски, но в 27' Ники Димитров го изведе сам срещу Чавдаров и не сгреши.
Този мач оставих титулярния ми нападател Анхел резерва (за който ще ви разказвам по-късно), понеже докато лекуваше контузия Перович го смени идеално. Минутата е 35, центриране на Перез, четирима играчи на ЦСКА пред Митрев и Иван Стоянов отбелязва с глава. Тук май имаше засада, но мача продължава при резултат 1:1. Милар и Адеинка (не съм сигурен, че така се превежда) направиха доста пропуски сами срещу Чавдаров, което не ми хареса особено... Второто полувреме реших да засиля атакуващата ми мощ и пуснах Анхел на мястото на Зола и така заиграх с 4-4-2, като Анхел го използвах като таран, а Перович като поачер (като какъвто играе по принцип Анхел). Направих една доста рискована смяна като пуснах Фаусто на мястото на Милар, който много често предния сезон ми решаваше мачовете. Дано има резултат тази смяна. Липсата на практика си оказа влияние в играта на Анхел, който изтърва страхотно положение, но не му се сърдя, до скоро лекуваше контузия. Последната смяна пуснах Тасевски (един от най-добрите в отбора) на мястото на Адеинка, който се умори. В 92' се случи най-лошото - не ми вкараха гол, както си мислите, а загубих на Еврофутбол

. Даденото 4-минутно продължение, точно в 96:08 мин. Фаусто разтреля Чавдаров на един метър. Евала на съдията.

С тази победа вече изоставам само на 1 точка от ЦСКА в класирането, а ето го и него:
КласиранеТака, да започна от самото начало. Трансферите от първия сезон:
ТрансфериНяма да показвам снимки на всички играчи, понеже Фаусто, Якубу ги знаете, а на Анхел, Понсе и Милар съм сложил снимки в другата тема. Само ще кажа, че Анхел стана играч на отбора, беше отбелязал 20 гола, Милар докато бе под наем отбеляза 10 гола, но много важни и помогна много за спечелването на шампионата, а Понсе (поправете ме ако греша за името) е мога да кажа най-добрия защитник играл в България, по-добър е от Рабех. Знам, че можеше да му взема на него повече пари, но като дойде Понсе просто стана ненужен, след като бе загубил титулярно място след 1-2 много слаби мача, а ми трябваха пари за Перович и Банан. Жоазиньо и Зе не бях решил да ги продам, но просто не можах да им откажа офертите, докато Вагнер, Бензукан и Симонович нямаха място в отбора. Чудното бе за Симонович какъв интерес имаше като го предложих, дори и отбори от Серия А. След като взех Анхел, Кръстовчев не ми бе нужен и реших да го продам, че да може да се развива, че да е от полза на България.
Ето и снимки на другите попълнения:
Бари Банан
Славко Перович
Дони Нейра
Дистел Зола
Матео Алберти
Мишел Адеинка
Себастиан Наяр
Рудолф СкацелСнимките ги давам така, да не става много натрупан поста, ако искате ги разгледайте като щракнете на тях.Може би за Алберти дадох голяма сума, но все пак виждам че момчето има талант и ще ми е от полза. Банан и Нейра реших този сезон да ги пратя под наем да се обиграват, като ги взеха големи отбори, както ще разберете след малко. Интересът към Ники Димитров и Балтанов беше голям, но те са ми в бъдещите планове и реших да ги пратя само под наем, като Димитров премина в Марсилия (където играе и Том от Литекс, по настоящем национал на България в играта), като взе участие в доста мача и се представи на ниво.
Единствената цел, която успях да изпълня е че станах шампион:

За Купата отпаднах от Черно Море още във втория кръг, А за Шампионска Лига много драматично отпаднах от Дебрецен пак във втория кръг, като в София ги победих с 4:2, а в Дебрецен паднах с 3:1, като третия им гол беше от дузпа в 88'. Интересното в тези мачове е, че и 4те гола за Дебрецен вкара Лорант Олах и реших да го взема под наем, но изигра само един мач, заради голямата конкуренция.
Доста се чудих кой да ми е асистент и първо наех Петър Миладинов, но после реших да го направя треньор, а Божидар Искренов асистент, като наистина бе с доста добри показатели, но Рома му предложиха да стане треньор в отбора (не главен мениджър, да не стане объркване) и той прие. Доста време бях без асистент и накрая направих пак Петър, но след това се съблазних и вижте кой наех:

, като Петър пак стана треньор. В другите ми игри до сега не съм обръщал много внимание на щаба ми, но на този реших да е точно обратното и привлякох няколко доста добри треньора и скаута, като за тях ще ви информирам по-късно.
Вторият сезон започна на приливи и отливи, като в предварителните кръгове на Шампионска Лига победих на два пъти Симуря (Азърбейджан) и Динамо Минск все с по 1:0. Плейофите се паднах с Брьонди, като в Брьонди направихме 0:0, а в София 1:1 и те ме изравниха в 94'... Много лошо отпадане пак. Групата в Лига Европа ме изправи срещу Рейнджърс, Слован Братислава и Астън Вила. Ето снимка с всички мачове до сега, като липсват само победата над Черно Море с 3:1 и тази над ЦСКА, за която ви разказах:
Трансферите през втория сезон:Нямаше как да не взема Трой .... и Курдов като ги видях, че нямат договори. Купуването на Милар просто бе задължително, но липсваха пари. Сърмов искаше да напусне и аз му уважих решението, като го продадох и с парите купих Милар, Икарди, Фонтас и Тиаго Дутра, като последните трима са просто невероятни за вбъдеще:
Тиаго Дутра
Мауро Икарди
Андрей Фонтас
Трой Арчибалд-Хенвил
Атанас Курдов
Хоп АкпанНяма да ви разказвам пък какви регени се появиха, ще ви покажа само най-добрия, който другия сезон ще е при мъжете:
Симеон ИвановВече втори сезон играя със следната
схема, като правя ротации. Крайни защитници най-често играят Миланов и Минев, като крайни защитници, с автоматичните настройки. Топузаков, Понсе и Милиев ги сменям, като гледам да имат по равен брой мачове, но сега предимно Милиев е на пейката. Зола и Наяр играят като "подпомагащи" дефанзивни халфове (тях пак ги сменям). Най-често централна двойка халфове са Тасевски и Бардон, като Тасевски играе разбивач (Ball Wining midfielder, ако не се лъжа), а Бардон атакуващ плеймейкър. Крилата също доста ги редувам като играят Inside Forward, а нападателя ми е Поучър.
Междувременно първия сезон станах треньор на Кот Д'ивоар, но за тях ще ви разправям в следващия пост.