Дата и час: Чет Сеп 09, 2010 2:13 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Към екипа изследователи 
МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 11:48 am 
Аватар

cagiva написа:
Последните няколко дни доста сериозно се вгледах в детайлите около пресъздаването на нашите ( българските ) играчи във ФМ. Все повече започвам да си задавам въпроса дали съответните изследователи имат точна представа какво значат някои от атрибутите и уменията на играчите и връзката помежду им.
Искам да попитам и следното - дали новопривлечени изследователи преминават през някакво подобие на обучение или тестване на тяхните познания ? Това е нещо,което в другите страни го правят. Не случайно пресъздаването на тяхните играчи е в пъти по-добро от направеното от нашия екип,отговорен за тази дейност.

Един от най-фрапантните примери,който почти веднага бие на очи е Спас Делев и три от неговите умения. Става въпрос за агресивност/aggression/ ; работливост/work rate/ и подвижност/пъргавост/agility/ .
Бих искал всеки един от изследователите,най-вече този на ЦСКА ,да изкаже своето мнение какво според него значат тези три атрибута/умения ,т.к. е очевадно ,че пресъздаденето във ФМ е крайно невярно/грешно. А това е плод само и единствено на неразбиране на тези три атрибута и тяхната същност и значение.

Това е един от много примери,които само за няколко часа внимателно разглеждане бия на очи. Не визирам грешките по детайли като треньорски щаб ( визирам имена и позиции ) ,погрешни позиции на хора от ръководството на даден клуб и т.н. , т.к. подобни неща не влияят на МЕ на ФМ. Не казвам,че те са маловажни или по-малко важни от другите. Просто грешките в атрибутите/уменията на играчите са фундамента,нещото,което прави играта на даден играч крайно нереална.

Не го приямайте като заяждане. Точно обратното. Мисля,че е крайно време да се поемат нещата сериозно,дори това да значи,че някой ще си признае ,че не разбира много от нещата,т.к. само и единствено по този начин може да му се помогне и да му се поясни. А в крайна сметка погрешната/неправилната работа на екипа изследователи е нещото,от което всички играещи ФМ страдат впоследствие.

Браво,най накрая някой да спомене нещо по тази тема.
Като цяло си много прав за грешките които визираш и как те се отразяват на самата игра.Но не очаквай някой да ти отговори.
Да кажа и аз какво ми направи впечатление.Значи страшно много объркани играчи,тоест играчи които са им объркани клубове,позиции и прочие.Неможе да не знаеш опредлен отбор играчите къде играят и на какви позиции.И не говоря за дълбоки резерви които не са помирисвали терен.Та дори и да не си рес на даден отбор,с едно отваряне на вестник или сайт можеш да разбереш кои играчи са в даден отбор.Пак казвам става дума за фрапиращи грешки.Това за мен без да има засегнати ми лъха на немарливост в доста голяма степен.
Ето един прост пример,L-U-D-I-A реши да направи свой ъпдейт за Бг първенството.Свърза се с мен,като ми помоли да видя очевадните грешки на отбора за който смята че имам информация.Предполагам е напривил същото и други хора.Отделно той е направил промени на отоборите които той следи.И стана в пъти по добре от началото на излизането на играта.Говорим за объркани играчи,позиции и т.н.Може и някоя оценка да е пипнал но не съм сигурен.Като се има предвид че това са най елемнтарните неща и много от тях са объркани,при това че тука много хора дават инфо ама май никой не ги чете.При това положение,cagiva смятам вече виждаш за какво става дума при по специфичните неща като дадени атрибути и т.н.
Но няма значение радвам се че някой повдигна темата

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Към екипа изследователи 
МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 1:11 pm 
Аватар

Да така е,но нали неочакваш някой които е немърлив за елементарните неща да вземе да прояви някава сериозност към далеч по сложните задължения.Бъди сигурен обаче че освен незнание за определени атрибути има и много фенщина.
Да прав си,проблема с атрибутите е много важен,но примерно на мен не ми е приятно, да почна с някой отбор и да гледам как липсват футболисти които от 1 година са в клуба,централен защитник да ти е даден само като ляв бек и много други,това го давам само като пример.Да прав си че това се променя с корекции,но не е нито моя,нито твоя или пък на някой друг работа да прави тези корекции.В смисъл след като някакъв екип от ресърчари(дори и да не е в пълен състав) е поел ангажимент да има БГ първенство смятам че трябва да проявяват съответната сериозност.
Идеята ми е че всичко трябва да е комплексно,едното без другото дразни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 1:26 pm 
Аватар

cagiva написа:
Да ти кажа,не виждам никаква фенщина в това Спас Делев да има мобилност/повратливост /agility/ = 11. Това си е чиста проба незнание. Както и останалите два атрибута,които посочих по-горе.

Точно и затова е нужно както отделните изследователи,така и главния такъв, да отговорят. Лошо няма някой да не знае нещо,лошото е когато не иска да се научи/поучи.

Ми мълчат,това е положението.От доста време е така..нямам идея защо.
Относно фенщината имах предвид като цяло не конкретно случаите които си посочил.А относно Спас Делев мисля че просто той не е ресърчван,в смисъл просто е добавен в ЦСКА от Пирин с оценките от миналия сезон,но немога да го твърдя със сигурност.Но дали е така или е от незнание както казваш и двата случея не е правилно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 08, 2010 10:27 pm 
Аватар

cagiva написа:
Да ти кажа,не виждам никаква фенщина в това Спас Делев да има мобилност/повратливост /agility/ = 11. Това си е чиста проба незнание. Както и останалите два атрибута,които посочих по-горе.

Точно и затова е нужно както отделните изследователи,така и главния такъв, да отговорят. Лошо няма някой да не знае нещо,лошото е когато не иска да се научи/поучи.

Спас ми е направил впечатление, че е изключително повратлив и пъргав. Винаги пресира защитниците и е много деен по терена. Agility 11 е присъщо по-скоро за Иван Иванов, отколкото за Делев. На Делев Agility трябва да му е минимум 15. WorkRate също поне 14, но Aggression трябва да се намали.
Това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 5:13 am 
FM Изследовател
Аватар

Значи cagiva незнам какво искаш да кажеш с това че не разбираме атрибутите.Относно това дали новите ресове минават обучение,аз не мога да ти дам отговое,лично на мен Ицо Бекс7 много ми помагаше и продължава да ми помага.Несъмнено той разбира много от работата си и не случайно бе избран да е главен рес от предишния отговорник Недко.Относно Спас Делев, и трите му умения aggression 15,work rate 15 и agility 13,с коя от тези оценки не си съгласен,кажи и ще ти обясня защо му е поставена такава оценка.По принцип Спас Делев ми е бил играча с който съм срещнал най голяма трудност,при поставянето на неговите оценки,защото той е бърз ,пъргав,агресивен,много работлив и ти сам се сещаш че ако поставя много високи оценки на всички тези атрибури РКА ще бъде над 140 което е не реално,защото в играта веднага ще го купуват грандовете от цяла Европа.На миналия ФМ Спас Делев бе с КА 90 на мен в ЦСКА ми бе пратен с 117 сега е 128 което мисля че е реално.Да речем атрибута agility му е 13,в сравнение с него Ашли Йънг има 14 ,а Кристиано Роналдо 16.Не мисля че би било удачно да му слойим и на него agility по високо от това което е сега.Може би бих сложил и 14 но това е максимума,и за да му сложа 14 трябва да намаля някоя от Acceleration или Pace което би било нереално.Всеки играч с КА над 123 е потенциален национал,така че трябва да се съобразяваме и с това.Относно другите грешки като треньори,трансфери ние не носим вина.Грешките се получават от това че ние предаваме файловете месец най-малко преди да излезе пача,Сега за този пач предадохме файловете на 31 януари и само седмица по-късно има поне десет транфера които бяха извършени защото,трансферния прозорец в България затваря по-късно,а за свободните агенти няма ограничения и в България по принцип се взимат играчи без отбори и за това има доста пропуски.Ние естествено информираме СИ и вече е въпрос на тяхна воля дали ще бъдат извършени тези транфери,което много зависи дали имат доста друга работа.Jared когато някой е попитал нещо винаги му е отговаряно,така че не се изказвай неподготвен.Относно грешките които спомена,да прав си има такива,но те не са във водещите отбори и съм 100% сигурен че ако е била описана тук във форума след това е била поправена.А това че Лудия е направил пач няма лошо.Обаче съгласи се с мен че пет човека да направят рес на един отбор ще има пет различни гледни точки.Това че някой е направил пач не значи че неговата гледна точка е правилна.При нас има дискусии кой играч какви оценки заслужава,ние ресовете пишем оценки и после Ицо преглежда и ако нещо не е наред дискутира с въпросния рес и гледаме да стигнем до най-правилната гледна точка и въпросния играч да е реснат възможно най реално.cagiva искам ти да ми кажеш коя оценка е аномалия.Jared ти сикам да ми кажеш кой играч който е от една година в даден отбор и не е отразен в играта?Нашия екип е бил винаги готов за дискусии,но погледнете в помощните форуми кокло инфо сте дали.Да не би някой да ми е казал Делев не заслужава толко бързина или Иван Стоянов не заслужава такава пъргавост?cagiva както ти посочих по горе Спас Делев има Agility 13 вече,беше 11 поради други причини,но мисля че 13 е добре сравнение с най-добрите в това отношения Меси 19,Роналдо 16 Йънг 14.Jared Спас Делев е ресван точно 4 пъти след като дойде в ЦСКА,един път от Ицо и три пъти от мене,не е както казваш просто преместен.Играчите които просто ги местим както казваш ти са,най-често чужденци,върху които нямаме наблюдения,всички други върху които имаме наблюдения се оценяват от нас.Все пак незабравяйте че има КА граници поставени от СИ.Ние не можем да поставим Ка 150 на играч от Бг.Аз лично не съм много съгласен с това,защото да речем в Берое има играч който заслужава КА 130,обаче позволеното за отбора му е 115 да речем.Не че за единичен случей няма да направим компромис,но за повече и дума не може да става,трябва играча да е от невероятна класа за да се прескочат границите.Ще чакаме въпроси от вас,бъдете сигурни че ще ви отговорим,както винаги досега ви е отговаряно.

ЦСКА гордостта на България!!!
Manchester United the pride of England!!!
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 5:15 am 
FM Изследовател
Аватар

Специално за cagiva кийто твърди че неразбираме атрибутите:

Technical Attributes - Технически показатели

Corners (Ъглови удари)
Умението на играча да изпълнява корнери.

Crossing (Центриране)
Точността на играча при центриране на топката.

Dribbling (Дриблиране)
Определя способността на играча да се движи с топката, без тя да му бъде отнета, т.е. да дриблира с топката.

Finishing (Завършващ удар)
Показва умението на играча да бележи голове, когато се окаже в изгодна голова позиция.

First Touch (Поемане на топката)
Техниката на спиране и овладяване на топката, както и играта с едно докосване.

Free Kicks (Свободни удари)
Колко добре играчът изпълнява преки и непреки свободни удари.

Heading (Игра с глава)
Колко добре и силно играчът може да насочи топката с глава.

Long Shots (Далечни удари)
Показва умението на играча да бележи голове от далечна дистанция.

Long Throws (Дълги тъчове)
Колко добре играчът изпълнява тъчове на далечно разстояние (в "английски" стил).

Marking (Персонално покритие)
Колко добре играчът изпълнява ролята на персонален пазач.

Passing (Подаване)
Точността, с която футболистът може да подава топката.

Penalties (Дузпи)
Способността на играча да бележи голове от дузпа.

Tackling (Единоборства)
Умението награча да използва различни способи за отнемане на топката от противника като шпагати и борба рамо-в-рамо.

Technique (Техника)
Колко е добра техниката му и контрола над топката.

Versatility (Многостранност)
Способността на играча да заема непривични за него постове, както в един мач, така и за постоянно.

Mental Stats - Психически качества

Aggression (Агресивност)
Агресивноста показва колко активен е играчът по време на мача. Агресивните играчи участват по-често в единоборства от останалите.

Anticipation (Предвидливост)
Оценява способността на играча да предвиди къде ще попадне топката в даден момент от играта (т.е. да “чете” играта).

Bravery (Смелост)
Доколко играчът дава приоритет на желанието за победа пред личната си сигурност. Определя доколко играчът е склонен да се хвърля в преките двубои или за първа топка, без да мисли за риска от контузии.

Composure (Самообладание)
Колко добре играча реагира в "напечени" ситуации. Например, когато отбора губи с един гол в края на мача или когато се изпълняват дузпи за да се определи победителя при турнирен мач.

Concentration (Концентрация)
Доколко играчът е концентриран по време на мача (това е оценката за Постоянство по време на самия мач).

Consistency (Постоянство)
Колко дълго играчът може да запази добрата си форма. Това влияе на представянето му от мач на мач.
Няма играч, който да играе с пълната стойност на своите Моментни възможности (CA) през 100% от времето, и именно Consistency означава колко често той играе на това ниво.
Техническите и психоческите оценки са зависими от Consistency, докато физическите - не.
При посредствено представяне на даден играч мач енджина намалява "реалното" CA (Important Matches също участва в изчисляването на "реалното" CA) с 10 по-малко от въведеното. Под реално CA разбираме изчисленото CA, съобразно множество фактори и формули.
Стойността на Consistency определя с колко повече (или по-малко) от 10 ще бъде намаляването от въведеното CA. Образува се следната таблица:
- Consistency 20 = 20/25 мача изиграни на нивото на въведеното CA
- Consistency 15 = 15/25 мача изиграни на нивото на въведеното CA
- Consistency 10 = 10/25 мача изиграни на нивото на въведеното CA
- Consistency 1 = 1/25 мача изиграни на нивото на въведеното CA

Забележка: Това е много важен показател, така че го оценявайте реалистично.

Decisions (Решения)
Способността на играча да реагира правилно в различните ситуации по време на мач (с или без топка). Този показател показва колко опитен е играча.

Dirtiness (Подлост)
Колко склонен е играчът да използва неспортсменски („мръсни”) трикове по време на игра.

Забележка: Това е отрицателно качество, така че то не се променя чрез натискането на общите "+1" и "-1" бутони. Също така се изчислява и обратнопропорционално при сметките за средните стойности на уменията (например при оценка 3, тя ще бъде сметната като 17, тъй като Dirtiness 3, е също толкова добре, колкото 17 в някое от другите качества).

Flair (Непредвидимост)
Умението на играча да импровизира и да изненадва противника. Тук се включват и изпълнения като задни и странични ножици и други различни импровизирани ходове, които изправят публиката на крака.

Important Matches (Важни мачове)
Този показател определя колко добре играят фубтолистите във важни мачове като мачове от най-напредналите етапи на купата на страната, различните дербита или квалификации за евротурнирите.

Leadership (Лидерство) - Influence в играта
Доколко умее да мотивира и води съотборниците си и да им влияе с представянето си.

Movement (Движение без топка) - Off the ball в играта
Умението на играча да прецени ситуацията и да заеме добра позиция при атака – на футболен език “откриване”. Пример за 20 в това качество е Филипо Индзаги.

Positioning (Пласиране)
Умението на играча да прецени ситуацията и да заеме добра позиция при защита. Отнася се и за вратарите.

Teamwork (Отборна игра)
Доколко предпочита отборната игра пред индивидуалната.

Vision (Поглед върху играта) - Creativity в играта
Способността на играча да вижда свои съотборници в "чисти" позиции или да изненадва вратарите, които са излезли прекалено напред. Колкото по-висока е оценката, толкова по-дълги и на по-широк фронт пасове може да "вижда" играчът.

Work rate (Работоспособност)
Колко сили може да вложи играча в процеса на мача, както и през каква част от мача се движи по терена.

Physical stats - Физически качества

Acceleration (Ускорение)
Показва колко бързо играчът може да достигне максималната си скорост от стоящо положение. На футболен език – „старт”.

Agility (Пъргавост)
Способността на даден футболист да сменя рязко посоката си на движение. Този показател се отнася и за вратарите, като определя способността им да правят акробатични спасявания.

Balance (Баланс)
Способността на играча да се задържи на крака, движейки се с топката, дори когато се опитват да го спрат (например при единоборства).

Injury Proneness (Поддатливост на контузии)
Каква е вероятността играчът да се контузи по време на мач или тренировка. Този показател отразява податливостта към контузии.

Забележка: Това е отрицателно качество, така че, то не се променя чрез натискането на общите "+1" и "-1" бутони. Също така се изчислява и обратнопропорционално при сметките за средните стойности на уменията (например при оценка 3, тя ще бъде сметната като 17, тъй като Injury Proneness 3, е също толкова добре, колкото 17 в някое от другите качества).

Jumping (Висок скок)
Колко високо може да скочи играчът при борба за висока топка. Тази оценка дава и информация за това колко добре се справя играчът при „взимане на първа топка”.

Natural Fitness (физическа форма)
Колко добра е естествената физическа форма на играча и колко добре се поддържа във форма докато е контузен или не тренира. Този показател отразява способността на играчите да се възстановяват по-бързо от контузии и това колко добре те поддържат добра физическа форма дори и след като надминат зенита на силите си.

Pace (Скорост)
Максималната скорост на играча без топка. Dribbling и Technique влияят върху скоростта на играча, когато топката е в негово владение.

Stamina (Издържливост)
Колко дълго може да играе без да се измори.

Strength (Сила)
Колко е силен физически (як, набит и т.н.).

Preferred Foot - Предпочитан крак

*Left Foot - Ляв крак
Колко силен е левия крак на футболиста. Имайте предвид, че съществуват много, много малко играчи, които да са истински добре боравещи и с двата си рака. Затова играч с оценки 20 и за ляв и за десен крак трябва да е много рядък случай. Помислете с кой крак играчът бие дузпи/свободни удари/ъглови удари и само в случай, че изпозлват и двата си крака при тези ситуации и то еднакво добре (не еднакво лошо ), му пишете 20 и на двата крака.

*Right Foot - Десен крак
Колко силен е десния крак на футболиста. Имайте предвид, че съществуват много, много малко играчи, които да са истински добре боравещи и с двата си рака. Затова играч с оценки 20 и за ляв и за десен крак трябва да е много рядък случай. Помислете с кой крак играчът бие дузпи/свободни удари/ъглови удари и само в случай, че изпозлват и двата си крака при тези ситуации и то еднакво добре (не еднакво лошо ), му пишете 20 и на двата крака.

Забележка: Задължително ПОНЕ ЕДНАТА от тези две оценки трябва да е 20.

Използваните в играта термини отговарят на следните оценки (отнасят се за по-слабия крак; на другия оценката трябва да бъде 20):
Оценка = 18,19 или 20 - Very Strong (Много силен): стреля и подава на дълги разстояния, изпълнява преки свободни удари и корнери без проблем
Оценка = 15, 16 или 17 – Strong (Силен): добре умее да подава, стреля и центрира; в готовност да използва по-слабия си крак без подготовка
Оценка = 12, 13 или 14 - Fairly Strong (Приличен): прилично отиграване с по-слабия крак, но в редки случаи когато има възможност наглася топката на удобния си крак
Оценка = 9, 10 или 11 – Reasonable (Средно силен) – ако това е по-слабият крак на играча (т.е. оценката за другия е 20): използва по-слабия крак предимно за отигравания на средни и по-малки разстояния
Оценка = 5, 6, 7 или 8 – Weak (Слаб): слабо отиграване с по-слабия крак
Оценка = 1, 2, 3 or 4 - Very Weak (Много слаб): играчи, за които е известно, че единият крак им е за „подпирачка” и почти никога не използват по-слабия си крак (поради липса на технически възможности)

Goalkeeper Only Ratings - Вратарски показатели

Aerial Ability (Високи топки)
Колко добре вратарят преценява и овладява високите топки.

Command Of Area (Контрол над наказателното поле) - Склонност
В каква степен вратарят предпочита да излиза при центрирания (1 = винаги остава в рамките на вратата, 20 = винаги излиза при високи топки).

Communication (Комуникация със защитата)
Колко добре вратарят командва защитата пред себе си. Колкото по-добра е комуникацията, толкова по-добре защитата ще действа като едно цяло.

Eccentricity (Ексцентричност)
Колко вратарят е склонен да се изявява с невратарските си умения.

Handling (Овладяване с ръце)
Способността на вратаря да овладее и задържи в ръце топката след спасяване на удар или пресичане на висока топка.

Kicking (Шут)
Колко далече вратарят може да прати топката към своите съиграчи със шут (оценките за Подаване (Passing) и Техника (Technique) ще определят колко точен е шута).

One-on-ones (Очи-в-очи)
Това е умението на вратаря да излиза победител, при ситуациите, в които се озовава очи-в-очи срещу нападателя.

Penalty Saving
Колко добър е вратарят в спасяването на дузпи.

Reflexes (Рефлекси)
Способността на вратаря да спасява близки удари към вратата, благодарение на своите рефлекси.

Rushing Out (Излизане извън вратарското поле) - Склонност
В каква степен вратаря предпочита да излезе извън границите на вратарското поле за да пресече противников пас или да изчисти топката (1 = стои близо до голлинията през цялото време, 20 = излиза извън границите на вратарското поле за да пресече противников пас или да изчисти топката през цялото време).

Tendency To Punch Ball (Склонност към боксиране на топката) - Склонност
В каква степен вратаря предпочита да избие (боксира) топката, вместо да я улови.

Throwing (Вратарско хвърляне)
Умението на вратаря да насочва топката към своите съотборници с ръце

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 2:05 pm 
Аватар

embaro написа:
Значи cagiva незнам какво искаш да кажеш с това че не разбираме атрибутите.Относно това дали новите ресове минават обучение,аз не мога да ти дам отговое,лично на мен Ицо Бекс7 много ми помагаше и продължава да ми помага.Несъмнено той разбира много от работата си и не случайно бе избран да е главен рес от предишния отговорник Недко.Относно Спас Делев, и трите му умения aggression 15,work rate 15 и agility 13,с коя от тези оценки не си съгласен,кажи и ще ти обясня защо му е поставена такава оценка.По принцип Спас Делев ми е бил играча с който съм срещнал най голяма трудност,при поставянето на неговите оценки,защото той е бърз ,пъргав,агресивен,много работлив и ти сам се сещаш че ако поставя много високи оценки на всички тези атрибури РКА ще бъде над 140 което е не реално,защото в играта веднага ще го купуват грандовете от цяла Европа.На миналия ФМ Спас Делев бе с КА 90 на мен в ЦСКА ми бе пратен с 117 сега е 128 което мисля че е реално.Да речем атрибута agility му е 13,в сравнение с него Ашли Йънг има 14 ,а Кристиано Роналдо 16.Не мисля че би било удачно да му слойим и на него agility по високо от това което е сега.

Не си прав, това е 1 атрибут и не значи, че играча не заслужава високо Agility. Мога да ти изровя над 20 играча с Agility 16-17, които не играят в силни ЕУ първенства, просто си си втълпил, че като Роналдо има Agility 16, не значи, че наши играчи не могат да бъдат пъргави? Ако така разсъждаваме никога няма да ни е реален реса. Точно Спас Делев се откроява най-вече с Agility, Pace и WorkRate, чак след това идва Acceleration.
По твоята логика Роналдо като има Bravery 13, значи никой друг играч играещ в България не заслужава 13 Bravery? :mrgreen:
Мисля, че и cagiva ще е съгласен с мен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 4:00 pm 
Аватар

ембаро,Адриан Фернандез.Аз за Делев казах че не съм сигурен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 4:23 pm 
Аватар

Какво за Адриан Фернандез? Той също много пресира защитниците, лично съм го гледал доста пъти. Заслужава и високо Agility. Изключително борбен и повратлив играч.

Последна промяна Limp_Fen на Вто Фев 09, 2010 4:28 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 4:27 pm 
Аватар

В Черно Море е а трябва да е в Черноморец

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 4:45 pm 
Аватар

В 10.2 не е ли добавен в Черноморец?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 4:50 pm 
Аватар

Да добавен е,мисълта ми е че това са елементарни неща за които не е необходимо да се чака пач за да бъдат оправени.Фернандез е един пример просто има много други такива.Иначе за оценките на дадени играчи немога да коментирам тъй като незнам какви си критериите на Си за оценяване.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 5:18 pm 
Аватар

cagiva написа:
Цитат:
Иначе за оценките на дадени играчи немога да коментирам тъй като незнам какви си критериите на Си за оценяване.

Какво значи критериите на СИ за оценяване ? Критериите са едни и същи - трябва максимално добре да пресъздават реалното поведение и умение на даден играч. Нищо повече,нищо по-малко.

Естествено че трябва да е релано,но мисля че трябваше да се спазват някви ограничения.Но пак казвам не съм сигурен за да коментирам ид а взимам някакво мниение по въпроса.В този ред на мисля ще е хубаво някой от ресовете да разясни какви са критериите/ на оценяване,освен максимално пресъздавене на реалноста.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 5:39 pm 
Аватар

Бърз въпрос,като си присъствал на дискусия по рисърча на Австралия и Нова Зенладния-как става това?В смисъл отворена ли е дискусията или е затворен кръг м/у рисърчарите?По точно дискутират ли някои от атрибутите на играчите с нормалните потребители?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 5:55 pm 
Аватар

cagiva написа:
Това беше по време на едно от двете ми посещения в централата на СИ в Лондон. Присъстваха двамата,които отговаряха за ресърча на двете страни и ние - "въшния екип тактически разработчици". Просто бяхме по едно и също време там и се запознахме. Самото ниво на организация,начин на провеждане и ръководене на работния процес на тяхния ресърч е на светлинни години. Там и манталитета е друг и самото отношение. Но това не значи,че ние тук не можеме да се променим към по-добро. Това е и моето желание и цел.

Иначе в тяхните си официални форуми ( т.е. тези на Австралия и Нова Зеландия ) предполагам,че се дискутират подобни теми.

Ясно.Мисълта ми е,дали няма да се намери някакъв компромисен вариант,при който нашите рисърчари да се допитват до обикновенните потребители по каквито и да е въпроси свързани с рисърча на БГ в които имат затруднения.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 7:03 pm 
FM Изследовател
Аватар

cagiva винаги съм се възхищавал на познанията ти във ФМ но специално за ресърча не си запознат на 100%.Казваш да намалим Vision (Поглед върху играта) - Creativity в играта и Flair (Непредвидимост) но това няма да повлияе на КА и сега ще ти обесня защо.Нашите едитори са малко по различни от тези в играта.
Изображение

Wght означава тежест на оценката за отделния пост която влиае на РКА .В този случай,виждаш Flair въобще не влияе ,Vision (Поглед върху играта) - Creativity 5.18,Agility (Пъргавост) 6.За да увеличим ,Agility на 17 да речем ще трябва да намалим с няколко пункта - Creativity сега е 11 и може би ще трябва да го направим 7,което би били крайно нереално.Най-голямо влияние оказва Acceleration (Ускорение) и Pace (Скорост),но тях също не можем да намалим защото също е нереално.На този пач Делев ще има Agility 13 което мисля че е добре,може би 14 ще е най-добре но това ще стане евентуално за следващия ФМ.Относно превода съм по склонен да се доверя на Ицо от колкото на всеки друг,защото съм запознат с неговите познания по английски,които са много добри което е нормално за човек който е живял в САЩ.Иначе си прав че Ицо ресва няколко отбора,както аз,Pippo,Limp_Fen и др ресове.Това се дължи най-вече че повечето кандитат за ресове не са наясно в какво се състои,или се оказват несериозни.Както сами виждате има доста отбори без рес,специално ти cagiva имаш добри познания върху ФМ,така че ако имаш желание можеш да се свържеш с Ицо и да помогнеш с какво можеш.Същото се отнася и за други желаещи от форума,които могат да помогнат за ресърча.С Limp_Fen вчера спорихме за Делев и специално за Agility ,но се съгласете с мен че играч който има оценки над 15 на следните атрибути Acceleration (Ускорение) и Pace (Скорост),Agility (Пъргавост) и Crossing (центриране) то той не би играл в ЦСКА,а в някой гранд и затова няма как играчи да имат високи оценки за всички посочени атрибути.Все пак е добре да има такава дискусия за да си сверим часовниците,но незабравяйте че и ние сме хора и грешим и не по немарливост или незнание,а защото нямаме вазможност един човек да ресва няколко отбора или поне ни е доста трудно.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 6:14 pm 
Аватар

от картинката се вижда, че ако се намали acceleration с 1-ца, може да се сложи +3 на agility

за agility над 13-14 не знам дали си давате сметка, че такива играчи би трябвало да са под 180 см и под 80 килограма

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 8:53 pm 
Аватар

Има и високи играчи, които са изключително повратливи и пъргави. Не е задължително като е нисък да е повратлив, защото може да е и 170см, но да е бавен и тромав.
Делев заслужава висока стойност на Agility, мисля че Embaro ни разбра и ако той прецени ще го промени.

Като цяло ако не сте съгласни с ресърча на някой играч, може да го обсъждате в съответната тема в раздел "Работни форуми". Ресърчърите естествено имат последната дума, но едва ли някой ще откаже съвет и помощ за конкретен играч.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 8:58 pm 
Аватар

Kaka е 1,86 и 81 кила, но на ФМ има 16 agility и не е неправилно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 10:23 am 
Аватар

cagiva написа:
Цитат:
за agility над 13-14 не знам дали си давате сметка, че такива играчи би трябвало да са под 180 см и под 80 килограма

Защо ?

Нютон е казал защо ...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]