Дата и час: Вто Сеп 07, 2010 5:25 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 405 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Грешки в пресъздаването на отборите от "А" група 
МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 2:05 pm 
Аватар

Kevin_Hofland написа:
Може би най-много беше омазан Черноморец - при положение, че е толкова сериозен отбор е смешно половината им щаб реално да са в други отбори и това да не е отразено. Стоймирович имаше 15 КА :D И всичко това при положение, че 90% от мачовете ги излъчват вече по ТВ...
Може би като цяло Левски, Локо Сф и още 2-3 отбора бяха най-прилично направени. С изключение на Рабех де, но това е простимо :) Така, че за другата кампания се стегнете - или като не можете да ресвате просто не го правете!

Стоймирович не беше с 15СА, а имаше бъг, в нашите едитори стойността на СА беше нормална.
Относно staff-а на Чц - информацията се черпи от офиц. сайт и Jared помага, добавиха се доста от Youth Coachs. А относо щаба е ясно, че повечето грешки стават от това, че постоянно хора от щаба отиват в сателита Поморие и се връщат посредата на сезона.

Рабех е добър играч, но има лоша дисциплина и склонност към алкохола, това не значи, че трябва да се смъкне драстично. Може би трябваше да се намали само Acc/Pace и Concentration, както и да се вдигне Dirtness, но доколкото помня, точно преди да бъде пратен при колегите от Мароко, то точно това беше смъкнато от pe3ucTopа. При реса на Рабех подкрепям с две ръце pe3ucTopа.

Kevin_Hofland написа:
Да не говорим за изцепките в по-големите, най-вече ЦСКА - Иван Иванов с 160 па, Иван Стоянов със 145

Иван Иванов виждаме, че започва да играе все по-добре, както в националния(последните 2 мача), така и в Алания. Да, 160РА е много, но в момента е със 143РА доколкото помня.
Иван Стоянов играе доста силно в Русия и е много вероятно да го вземат водещите отбори от първенството им, не мисля че неговото РА е завишено, а си е точно на мястото. А и СА не е критерий за оценяване, защото потенциалния СА се вдига и от силен ляв и десен крак, което също повишава потенциалното СА. Ето ви един пример - Велизар Димитров, само вижте с какво СА е, но не блести с кой знае какви атрибути, просто умее да играе добре и с двата крака и реса на Металург се е принудил да го вдига за да не реже от оценките. Също така в много от случаите и умението един играч да играе на много позиции оказва влияние на СА.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 5:28 pm 
Veteran narko wing back
Аватар

Написах един уникален пост, но тока в работата спря и духнах супата. Сега не ми се пишат километрични неща... На кратко:
Според теб Жардел като се пропи заслужаваше ли същото КА? И Наско Курдов като се развали преди 2 години заслужава ли да го считат за също толкова перспективен? Или Гошко Христов като не може да уцели топката пак ли е същият талант? Липсата на характер, постоянство и професионализъм не се изразява само в крайно намаляване на тези оценки, то е белег за нещо много по-сериозно - липса на истинска класа!
Това 143 ПА на Иван ИВанов автоматично означава, че той рано или късно ще се нареди до най-добрите ни защитници в историята. Според теб до 2-3 сезона възможно ли е той да стане добър почти колкото Бобата Жечев, Трифон Иванов, Джеки Димитров??
Иван Стоянов щели да го земат в силен отбор - ок, нека го вземат, но това не означава, че заслужава висок ПА. Просто в момента той е в зенита на кариерата си или поне е близо до него. Пак казвам - така и не се научихте, че когато един играч, особено пък българин, се представя силно той просто е изпълнил потенциала си и в повечето случай няма мегдан за развитие.
Практиката в БГ през последните 10-15 години недвусмислено е показала - момчетата на по 18-19 години тръгнали с голямата кошница в 95% от случаите финишират максимум с по 130-135 КА като връх на кариерите си. Такива бяха Цецо Генков, Данчо Тодоров, Велизар, Бадема, Гонзо. Такива са Камбуров, Нифлор, Ицо Янев и Гошо Петков, ако щете дори Митко Рангелов. Като слагате КА и ПА съвсем простичко си задайте въпроса - колко добър ще стане като изпълни потенциала си? Защото Камата вече е в историята и никога повече няма да се появи следващ като него. В близките години нямат да се появят и нови Краси Балъков, Златко Янков и Любо Пенев. За финал кристални примери - Хичо и Сърмов. "Мега таланти" и... нищо. Трансфер в Касъмпаша. Замислете се....

- ПОКЛОН!!!!!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 6:24 pm 
FM Изследовател
Аватар

Не можем на всички да слагаме ПА 120 нали се сещаш.Сега явно не играеш ФМ и си нямаш идея как се отразява ниското КА на нашите играчи.Към 2015 националния ни отбор е към 70-то място в ранглистата на ФИФА.Също така всеки прави грешки,да не би ти да бе перфектен преди време,а и това че даден играч има високо КА не означава че ще го достигне.

ЦСКА гордостта на България!!!
Manchester United the pride of England!!!
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 6:33 pm 
Veteran narko wing back
Аватар

embaro написа:
Не можем на всички да слагаме ПА 120 нали се сещаш.Сега явно не играеш ФМ и си нямаш идея как се отразява ниското КА на нашите играчи.Към 2015 националния ни отбор е към 70-то място в ранглистата на ФИФА.Също така всеки прави грешки,да не би ти да бе перфектен преди време,а и това че даден играч има високо КА не означава че ще го достигне.

Не съм казал да е 120 - нека е 132 :)
Че националния към 2015 реално ще си е там - сега сме 49-ти :)
Играч, който не изпълва потенциала си се среща най-вече, когато започва със супер ниско КА - юноша с 40 КА и 160 ПА например. При Рабех примерно, както имаше 130 ка и 150 па, точно за 3 сезона игра като титуляр щеше със сигурност да изпълни потенциала си...
Всеки прави грешки - и аз съм правил. Слагал съм 150 ПА на Цецо, 138 ПА на Караджинов и Марчо... Точно затова ги пиша тези неща - за да се поучат хора като теб. И не го казвам с апломп, а с най-добри чувства. Руи Мигел преди беше получил към 150 ПА и от трансфера му в ЦСКА не знам дали върза общо 10 гола във всички турнири. Давид Силва получи малко по-малко и в момента е във втора дивизия на Испания, даже май изпадна в Сегунда Б. Примерите са много, пак казвам - замислете се....

- ПОКЛОН!!!!!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 7:50 pm 
FM Изследовател
Аватар

Руи Мигел и Давид Силва дойдоха при мен с тези оценки,лично аз намалих с по 30-40 ПА и на джамата и с по 20-КА.Иначе не съм много съгласен с достигането на ПА на младите играчи.Според мен не зависи само от това дали играят титулари,а и от това каква е тренировачната база на отбора в който играят.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 7:57 pm 
Veteran narko wing back
Аватар

embaro написа:
Руи Мигел и Давид Силва дойдоха при мен с тези оценки,лично аз намалих с по 30-40 ПА и на джамата и с по 20-КА.Иначе не съм много съгласен с достигането на ПА на младите играчи.Според мен не зависи само от това дали играят титулари,а и от това каква е тренировачната база на отбора в който играят.

Аз не казвам, че ти си виновен за двамата - просто констатирах факта. И това за младите играчи е доста имагинерно - млад е от 15 до 23 години. Този висок потенциал е сложен с презумцията, че някой ден ще го стигне, а както вече казах това в бг просто не се случва. В действителност, в риъл лайф, един перспективен играч в БГ угасва за година-година и половина, а ние продължаваме да си мислим, че още има хляб в него. Примерите и фактите са неоспорими. Така че моментът е много тънък. Реално, за мен в момента единствено Ивелин Попов заслужава точен потенциал над 140. Има още 2-3 човека, които също евентуално биха се развили добре (като Дока например) и общо 4-5 човека за по -8 потенциал (Спас Делев, Иса) - това е, просто в момента сме на дъното....

- ПОКЛОН!!!!!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 30, 2010 12:10 pm 
Veteran narko wing back
Аватар

Ето нещо, за което си признавам, че не знам и може би ресовете ще ми помогнат - на какво се дължи излизането на занижени оценки в профила на някой играч? В едитора са сложени 15 и 16, в играта излизат 13 и 14, примерно, дори понякога и с 3 пункта са спаднали. Доста играчи забелязвам, че са пострадали - Спас Делев, Ивица Олич, Обина, Банел Никулица и т.нат. На какво се дължи?

- ПОКЛОН!!!!!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 30, 2010 6:51 pm 
Аватар

Ем те индиректно ти отговориха. В работния едитор КА-то се сформира от оценките и други фактори, които споменаха, а в едитора на играта няма такова изчисляване. После играта за да запази това КА реже от оценките.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 30, 2010 7:39 pm 
FM Изследовател
Аватар

Kevin_Hofland написа:
Ето нещо, за което си признавам, че не знам и може би ресовете ще ми помогнат - на какво се дължи излизането на занижени оценки в профила на някой играч? В едитора са сложени 15 и 16, в играта излизат 13 и 14, примерно, дори понякога и с 3 пункта са спаднали. Доста играчи забелязвам, че са пострадали - Спас Делев, Ивица Олич, Обина, Банел Никулица и т.нат. На какво се дължи?

LUDIA ти отговори.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 30, 2010 8:08 pm 
Veteran narko wing back
Аватар

То и аз го усетих това ама на доста места няма логика. Примерно Виктор Обина има към 135 КА и съвсем нормални оценки в профила си - 12-13 дрибъл, техника, пас. Обаче незнайно защо всичките му технически са смъкнати с по 3 пункта. Ако може някой по-опитен да коментира шот с профила на такъв играч (може дори точно Обина) и да даде пояснение.

- ПОКЛОН!!!!!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 01, 2010 10:38 pm 
Аватар

http://football.sportal.bg/news.php?news=245959

Добри изпълнителни на преки свободни имаме поне. Заслужават висока оценка за Free Kick tacking, естествено не на базата на това видео, а като цяло мисля на всички е ясно, че Гаджев и Телкийски са добри изпълнители на преките свободни удари.

Телкийски има 14, Гаджев 13 (база 10.3).

По мое мнение Гаджев по нищо не отстъпва на Телкийски по този показател, а и си мисля, че заслужават и двамата поне 15 за този атрибут.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 03, 2010 11:24 am 
FM Изследовател

Хофи, аз за Рабех продължавам да твърдя че футболните качества и потенциала не му бяха проблема, а в главата, което си беше оценено с ниски показатели за професионализъм, амбиция и т.н. На последните realease-и следователно и други от оценките му бяха намалени (честно да ти кажа не мога да се сетя дали потенциала го намалих преди да си замине). В състоянито, в което дойде в началото и игра първия сезон и нещо беше футболист от друга класа просто, несъответстваща на нашето първенство. След това пълния хаос в отбора като цяло след напускането на Наско и Мъри, си каза думата върху него и дисциплината му и с това нормално му падна и формата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 03, 2010 12:11 pm 
FM Изследовател

Limp_Fen написа:

Добри изпълнителни на преки свободни имаме поне. Заслужават висока оценка за Free Kick tacking, естествено не на базата на това видео, а като цяло мисля на всички е ясно, че Гаджев и Телкийски са добри изпълнители на преките свободни удари.

По мое мнение Гаджев по нищо не отстъпва на Телкийски по този показател, а и си мисля, че заслужават и двамата поне 15 за този атрибут.

Ще помисля върху това предложение, но имайки предвид головата суша от преки свободни удари през последната година, не съм много склонен да им ги увелича до 15 чак.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 03, 2010 1:00 pm 
Veteran narko wing back
Аватар

Цитат:
Хофи, аз за Рабех продължавам да твърдя че футболните качества и потенциала не му бяха проблема, а в главата, което си беше оценено с ниски показатели за професионализъм, амбиция и т.н.

Точно това ви казвам - ниският професионализъм, постоянство, амбиция, липса на характер са белег за нещо много по-сериозно - липса на реален потенциал и класа. Т.е. имам предвид да не се гледат стеснено само тези оценки, защото те неминуемо водят след себе си нещо много по-глобално. Примерите за провален талант от липсата на тези качества са безброй. Реално 90% от младите и що годе перспективни играчи в БГ угасват, защото са същите като Рабех - разтури и непрокопсаници. Иначе ако оценките бяха на първо място нямаше да има КА и ПА. И щеше да стане мазало :)

- ПОКЛОН!!!!!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 03, 2010 1:52 pm 
Аватар

pe3ucTop написа:
Limp_Fen написа:

Ще помисля върху това предложение, но имайки предвид головата суша от преки свободни удари през последната година, не съм много склонен да им ги увелича до 15 чак.

Гаджев според мен щеше да вкара доста повече голове от преки, ако не беше контузията му, но може да не ги бараш, просто двамата ги изравни, не мисля, че единия е по-добър от другия при преките. Просто може да изравниш Гаджев с Телкийски, 14 мисля е добре на този етап, но аз лично не мисля, че са по-слаби изпълнители от Христо Янев например.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 03, 2010 3:21 pm 
Аватар

Мисля че на Гаджев, на всяка цена трябва да му се вдигне издръжливоста(stamina). Това 5 ми се струва много малко.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 03, 2010 4:08 pm 
Аватар

Jared написа:
Мисля че на Гаджев, на всяка цена трябва да му се вдигне издръжливоста(stamina). Това 5 ми се струва много малко.

Това отдавна е отбелязано.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 03, 2010 4:11 pm 
Аватар

Мда, май беше така.Забравил съм :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 11:08 pm 
Аватар

Иво Иванов с висок показател за Strenght (14) или поне 2 пункта над тези на Милиев.
Павел Виданов с висок показател за Long Throws, поне 13.

Гара Дембеле: Dribbling-а да се вдигне, в момента е 9. Agility 10 е малко, играча въпреки, че е доста висок, притежава доста добра повратливост. Agility 11~13 ще е по-реалистично.

Дечев от ЦСКА заслужава по-високо СА.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 11:45 pm 
FM Изследовател
Аватар

Дембеле трябва да бъде променен драстично не само в тези 2-3 показателя.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 405 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]