Евертън подписа договор със SI Games

            

Шефовете на „карамелите” подписаха исторически договор с компанията създател на Football Manager 2009. Това е първият по рода си договор, който дава правата на футболен клуб да използва база данни на виртуална компютърна игра. Към настоящия момент се знае, че Дейвид Мойс ще има достъп до футболните профили на над 370 000 футболисти и треньори от 20 000 клуба в 50 различни първенства – всичко това, резултат от неуморната дейност на над 1000 скаута от цял свят.

С настоящата сделка ръководството на Евертън се надява, че за в бъдеще ще може да привлича таланти от ранга на Рууни, Меси и Агуеро още преди те да са стигнали до списъците на професионалните скаути от противниковите отбори.

Пол Колиър – единият от създателите на Sports Interactive – който е и голям фен на Евертън призна, че е имало многобройни оферти към него и брат му от други клубове, но всички те са били отхвърлени. Сигурен в двустранната полза от уникалния ход, узаконен преди броени дни, той с радост сподели: „Базата данни на играта е изключително ценен ресурс, захранван от най-обширната скаутска футболна мрежа в света и Евертън направи наистина страхотно попадение. Лично аз съм много доволен от днешното събитие, тъй като съм голям фен на „карамелите”. Да стоя на терена с подписаната фланелка от договора е като моя сбъдната детска мечта – да играя на Гудисън Парк.”

„Знаем, че от известно време много отбори по света използват нашата игра за да търсят и скаутват определен тип играчи, които отговарят на нуждите на отборите им или просто да бъдат нащрек за скритите козове на противниците. Това официално признание, получено от тим от Висшата лига е фантастично и ние сме сигурни, че футболен клуб Евертън тепърва ще бере плодовете от него”, не скри задоволството си и административният директор на SI Майлс Якобсон.

Говорителите на Дейвид Мойс и компания обявиха, че още през идния трансферен прозорец ще се усети резултатът от уникалната сделка и феновете ще бъдат зарадвани с интересни нови попълнения.

4 коментара

  1. Нищо изненадващо за мен. Дори вече се чудех кога ли ще се случи най-после това събитие.

  2. Бих казал, че всички това се чудеха. Вероятно са чакали точно офертата на Евертън :))).

  3. браво на Евертън,от малък съм фен на този отбор и приветствам сключеното споразумение. Дано да видя след години отбора на Евертън, постигнал успехите от 86-та.

  4. Хаха, ами какво да ви кажа колеги, ние сме открили 1/2 футболни таланти със старите версии на играта, още преди те да са били сигурни, че ще станат толкова велики. Наистина няма нищо странно в това 🙂

Leave a Reply