Интервю със Страхил Попов от Литекс (Ловеч)

Тази седмица имам честта да ви представя капитана на юношеския ни национален отбор до 19 години и една от най-големите и обещаващи млади надежди на Литекс (Ловеч) Страхил Попов. Той е син на бившия футболист на Пирин и изпълнителен директор на Македонска слава и Пирин 1922 Венко Попов, който дълги години ръководеше халфовата линия на благоевградския тим. Младият полузащитник записа първите си минути в родната „А“ група преди два кръга в домакинската победа срещу Локомотив (Мездра) и бе така добър да отговори на всичките ни въпроси отправени към него.

КРАТКА ВИЗИТКА
Strahil Popov   Роден на: 31.08.1990 г.
  Ръст: 1,85 m
  Тегло: 77 кг
  Настоящ отбор: Литекс (Ловеч)
   

– Здравей Страхиле, къде те намираме?

– В хотелската ми стая в Ловеч съм, току що се връщам от тренировка.

– Разкажи с няколко думи за себе си – от къде си, на каква позиция играеш, в кои отбори си играл?

– От Благоевград съм и играя като десен халф. Играл съм в Пирин (Благоевград), бившата „Македонска слава”. След това играх в Пирин 2001 (Благоевград) и това лято бях закупен от Литекс.

– Кой от досегашните ти треньори спомогна в най-голяма степен за развитието ти като футболист?

– Всичките треньори са спомогнали по един или друг начин в моето израстване като футболист, но мисля, че на Ивайло Андонов дължа най-много за своето развитие, а в момента при Станимир Стоилов, който е може би най-добрият треньор в България, продължавам да се уча.

– Кое е любимото ти първенство (в реалния футбол) и защо?

– Харесвам италианското първенство, както и испанското. Впечатлявам се от италианските отбори, и това как с не толкова красива игра печелят своите мачове, дори и да бъдат отписвани могат да победят всеки, а испанското първенство харесвам, заради техниката, която показват повечето отбори.

– Кои са отборите на които симпатизираш?

Любимият ми отбор е Реал (Мадрид), а също така симпатизирам и на Милан.

– Правиш ли прогнози за футболни срещи и колко успешни са те?

– Рядко правя прогнози, а направя ли за съжаление почти винаги са неуспешни. Според мен за футболните прогнози се изисква голяма доза късмет.

– Кои са най-добрите ти приятели сред колегите футболисти? Има ли и други

фенове на Football Manager сред тях?

– Имам много приятели сред футболистите и за това не мога да изреждам имена, защото почти всички са ми близки, но може би с Георги Пашов съм в най-близки отношения.

– Какво мислиш за реалното Българско първенство и Българския национален отбор?

– Футболът в България не е на нивото, което феновете искат да бъде, но това е действителността – лошите терени, не добрата организация в повечето отбори, а и неправилната работа в детско юношеските отбори спомагат за това ниско ниво, ако организацията се подобри, мисля че нивото на българския футбол ще се вдигне, защото имаме не лоши играчи.

– Какви са краткосрочните ти планове в професионалния футбол?

– Искам да започна да се утвърждавам в първия отбор на Литекс, за което са нужни много усилия за млад играч като мен, но с много труд, се надявам да го постигна .

– А дългосрочните?

– Както всички български футболисти и аз искам да заиграя в чужбина … времето ще покаже.

– На коя от световноизвестните футболни звезди се възхищаваш най-много и се опитваш да подражаваш в дадено отношение и защо?

– Възхищавам се на „Феномена” Роналдо, той е най-добрия играч, който съм имал удоволствието да гледам. Не случайно е може би и най-награждавания играч в историята на футбола, а и контузиите, които преживя не го сломиха, а го направиха дори по-силен. Всички си спомнят Световното първенство през 2002.

– Би ли споделил най-куриозната, най-смешната или най-интересната случка от футболната ти кариера до сега?

– Сега се сещам за една, когато бях 12 или 13 годишен ни предстоеше мач и имаше подвижна врата на терена и ни накараха да я преместим, хванах гредата и докато се усетя я държах сам, а от другата страна бяха няколко момчета, беше ми доста тежка тогава и май си изкълчих рамото, и не можах да играя в мача.

– А най-щастливият ти момент?

– Тепърва предстои :-).

– От кога играеш Championship Manager/Football Manager?

– От около 3 години, понякога доста съм се палил по играта.

– Коя е най-добрата игра от поредицата според теб и защо?

– Всичките са добри не мога да отлича никоя.

– Доволен ли си от резултатите в играта? Мислиш ли, че виртуалното Българско първенство във Football Manager се доближава до реалното?

– В последната версия на играта не ми върви много добре, но и честно казано не съм я играл достатъчно, а българското първенство се доближава, добре е сглобено.

– Имаш ли любими футболисти от сериите Championship Manager/Football Manager, които не са толкова известни в реалния футбол все още?

– Мохамед Зидан ми беше сред любимците, в играта беше направен доста добър, но все още не е станал толкова известен.

– Как очакваш да бъдеш представен в новия Football Manager 2009? Кои от показателите ти от предишната версия смяташ, че трябва да бъдат променени?

– Не си спомням показателите ми, защото както казах по-горе не съм играл много на последната версия, но мисля, че бързината ми трябва да се подобри :-).

– Кои са отборите, в които най-често се „купуваш” виртуално?

– Сампдория или Торино. Не обичам да играя с най-силните отбори, а с по-скромни, заради това най-често се купувам там.

– Какво още искаш да се добави в играта? В какъв аспект очакваш подобрение?

– Ако мачовете могат да се гледат в 3D режим ще е много добре и много интересно за играещите.

– За щастие точно това е едно от нововъведенията в настоящата версия, което ще зарадва феновете на Football Manager може би в най-голяма степен. Какво ще пожелаеш на многобройните им представители в България?

Най-важното е да са живи и здрави, и късметът да е с тях, когато им е най-нужен.

– И накрая, от името на всички почитатели на Football Manager в България, искам да ти благодаря, че отдели време за да отговориш на въпросите ни. Желая ти много здраве, щастие и успехи в личен и професионален план!

Аз също благодаря, и всичко най-хубаво на почитателите на тази увлекателна игра.

Всички права са запазени © www.FMBulgaria.com

2 коментара

  1. Много интелигентен футболист!!!
    Желая му здраве, късмет и сбъднати мечти!!!

  2. точен е 🙂 и ми харесаха много няколко от отговорите му 🙂 Успех, Страшко 🙂

Leave a Reply