Какъв тип Мениджър си?

Още от ранните серии на Championship Manager, всеки играч си е изградил тип на игра, който понякога е характерен за някои от животните в джунглата. Последвайте ме в тази ФМ Джунгла.

Първо да разгледаме Лъвовете. На тях им харесва да показват своята сила и мощ. Лъвовете са насочени към клубове като Челси, Манчестър Юнайтед или Селтик – в основата си големи клубове, които са в състояние да гарантират тяхното желание за успех. Нещо повече от това, в реалния живот лъвовете са известни с това, че не обичат да вършат тежката работа(за пример можем да вземем това, че те използват своята лъвица да ловува)и ФМ Лъвовете не са по различни. След като са взели под контрол своя супер клуб, те започват да питат потребителите във форумите за добър играч, който да вземат, добра тактика, която да използват или различни начини да подобрят състава си. Да, Лъвът царува като върховен крал, но това става с помоща на другите.

Продължаваме нататък, с първите от съюзниците на Лъва – Ястребите. Ястребите са върховни ловци на птици в реалния живот, тяхното зрение е осем пъти по-добро от това на човека; а техният ФМ дубликат не е по различен. ФМ Ястребите са търсачи на играчи. Това са онези хора, които пишат във форумите, че някой си случаен играч, който са намерили в Узбекистан е световна звезда. И в повечето случаи са прави, макар че ти, като си видял статистиката на играча си си помислил, че този играч определено не става. Но две години по-късно след усилени тренировки и натрупване на опит в твоя резервен състав, играчът се е превърнал в новия Роналдиньо. Какво можеш да направиш, освен да благодариш на Ястреба и да вземеш този играч в първия състав със седмична заплата, колкото на Джими Траоре.

Майсторите на тактиката са вторите помощници на Лъва, които могат по лесно да се сравнят с Бухала. Те са усърдни, имат подобрено зрение да забелязват и анализират и най-малките движения, като това го правят обикновенно нощем(те могат и да отричат, но много от добрите тактики са направени късно през ноща). Бухалите използват своето зрително усещане, за да анализират и намерят слабото място в противниковите движения и тактика. И когато това се случи те проявяват търпение да дойде най-благоприятния момент да ударят.

Сега изглежда е най-подходящния момент да въведем ФМ играчът, който няма собствен облик, последователя, Овцата. Овците приличат по няколко причини на Лъвовете, те търсят теми във форумите, които да им показват страхотни играчи или добра тактика, но не започват с голям клуб. По принцип Овцата е предано създание, което ще започне със своя градски отбор или с отбор, на който симпатизира, след което ще започне да търси играчи и тактика, докато нейния отбор не започне да бие наред. Овцата не може да бъде мениджър. Тя ще пуска теми, в които ще пита Ястребите, защо Роналдиньо не иска да дойде в Болтън в замяна на Питър Крауч. ФМ Овцата ще досажда на Бухалите, като ги пита, защо тяхната тактика не работи, след което ще ги игнорира, вместо да изчака да й дадат правилната тактика. Ние би трябвало да съжаляваме Овците. Те няма да останат още дълго „n00bs“ в играта, но не показват никакво желание да се качат едно ниво нагоре от статуса „n00b“ и да си стъпят здраво на собствените два крака.

Ламите са сложни по порода. Обикновенно по-голямата част от кариерата им преминава в долните нива на ФМ вселената. За тези, които не са запознати, в реалния живот Ламата използва своята плюнка за защитен механизъм. По подобен начин, ако дразниш или предизвикваш ФМ Ламата, тя ще си стовари гнева върху теб и тъй като Ламите се движат на стадо, ФМ Ламата ще започне да насърчава и другите да започнат да плюят по теб. Както в реалния живот, ако имаш време да възприемеш и приемеш техните навици ти ще бъдеш добре дошъл в стадото им.

Последни, но не по важност са Змиите. Често описвани като лукави, студени създания, по същия начин могад да се определят и тези ФМ играчи, коит бърникат с ФМ едитор-а. Змиите имат склонност да да променят „datebase“ атрибутите и рекордите, за да си доставят удоволствие. Защо трява Питър Крауч да води атаката на Ливърпул, когато само за две минути можем да имаме Адриано без пари? Звездния ни нападател е със счупен крак и е аут от терена за седем месеца? Змията може да поправи това само за няколко секунди с ФМ едитор-а. Изводът е, че на Змията човек не може да се доверява.

Е, кой тип мениджър си? Гласувай в анкетата от нашия форум тук.

Автор: JP
Превод: Господин „Daten“ Димитров

One comment

  1. Хаха много добри описания и действително може да се разделят така играчите на FM 🙂
    Аз лично си спомням, че в началото бях към вида Овца… след това еволюирах в Бухал.. после Лъв и накрая това което съм .. Лама-Ястреб :Р
    Само че най-добрия ми сейв замина.. наложи се преинстал на Уин-а и докато се сетя за сейва .. вече всичко беше свършило 🙁
    А пък отбора ми беше Наполи .. бях ги качил в Серия А и ми предстоеше мач за ШЛ … голям зор видях докато ги изправя на крака. Както и да е 🙂
    Поздрави !

Leave a Reply