Съобщение от Недко Кючуков

Здравейте,

на всички колеги рисърчъри, редовни посетители на форума, фенове/фенки на Football Manager и на нашия екип, и на целия състав на FM BG Football Team.

Обръщам се към вас, за да ви съобщя едно от най-трудните решения, които ми се е налагало да взема през живота си. Моите колеги вече са запознати със съдържанието на този пост, но реших, че е време да оповестя тази новина публично. Днес съобщавам пред вас решението си да се оттегля от FM Bulgaria Research Team.

Това решение е плод на дълго обмисляне и бе взето преди приблизително една година. Самият екип научи за него едва след завършването на рисърча на FM 2007 и съм благодарен на момчетата, че уважиха молбата ми и запазиха решението ми в тайна досега.

Причината да напусна поста на главен рисърчър в екипа, който бе част от живота ми почти 6 години, е изцяло обвързана с личния ми живот. През това лято завършвам висшето си образование в САЩ и започвам своята професионална кариера във финансовата сфера. За съжаление, това означава, че няма да имам свободното време, което е нужно за координирането и свършването на качествена работа по рисърча.

През изминалите 7,5 – 8 години, СМ/FM беше неразделна част от живота ми – в първите 2 години само като играч, а след това и като основен отговорник за рисърча на България. Помня пролетта на 2001-ва година, когато бях назначен за отговорник на „база данни“, състояща се от 20 клуба и 300 престарели играча. Горд съм, че за тези почти 6 години, в които бях начело на тима, българската база данни се превърна в една от най-точните, кат в нея вече се намират над 370 клуба и около 3700 играча. Помня времето, когато нямахме нито сайт, нито форум, а разговорите за ФМ се осъществяваха основно в multi-chat-а на ICQ, заедно с Петко и Данчо Циров.

Заедно с цялата FM общественост в България извървях трънливия път, който доведе до включването на нашето мило първенство в играта, след като на два пъти трябваше да преживеем заедно разочарованието от пропиления труд. В крайна сметка съм изключително горд да оставя след себе си база данни и екип от хора, които могат да ме представят достойно след като си замина. Изграждането на екипа е едно от най-съществените постижения в живота ми до този момент, и вярвам, че днес нямаше да имам възможностите, които имам, ако през този месец Април не бяп станал главен рисърчър.

Искам да изкажа специални благодарности към всички, които през годините са допринесли за развитието на екипа с положения труд. Успехите си начело на тима дължа основно на хората, които са работили за мен през всичкото това време. Имената са на практика безбройни, но искам да спомена първите седем асистент-рисърчъра, които се присъединиха към мен през втория ми сезон като главен рисърчър. Ти положиха неизмеримо много усилия, за да изградим основите на това, което стои днес пред вас. Това са Петко Кафеджийски, Данчо Циров, Митко Винаров, Влади Лазаров, Радко Димитров и Емо Онуфриев. Благодаря ви, момчета, за времето, усилията, и прекрасните спомени!

Официално, аз ще бъда начело на екипа до края на зимния ъпдейт за FM 2007 и ще се оттегля с началото на кампанията за FM 2008.
В тази връзка, искам да ви представя и новият главен рисърчър в екипа. Това е Христо Георгиев (Becks7), който ще поеме своите задължения от новия сезон. С работата си през изминалите кампании, Христо е доказал, че е много способен и отдаден на рисърча. Аз вярвам, че под негово ръководство екипът ще върви само напред.

Още веднъж, благодаря на всички, които преживяваха успехите и разочарованията заедно с българския рисърчърски екип! Аз винаги ще бъда един от вас!

Поздрави,
Недко Кючуков

2 коментара

  1. Ах, човек, не уцели нито момента, нито мястото. Провери във форума.
    Недко, на теб, мога да ти пожелая само късмет по-нататък в живота. Най-малкото имам представа, макар и много малка, колко ти е било трудно да следваш и същевременно да ръководиш рисърчерския екип. Късмет, приятелю, и ни навестявай от време на време.
    За Бекс, не бери грижи, аз съм абсолютно сигурен, че той ще се справи.
    Още веднъж, късмет и благодаря.

Leave a Reply