FAQ: Football Manager Live Част I

Какво е Football Manager Live?
Това е „massively multiplayer football management game“, използваща мач енджина на Football Manager.
Всяка игрална вселена ще поддържа до 1000 отбора. Ще има много такива светове и точния брой на играчите в тях ще бъде обект на балансиране. Ние работим върху това още от първата фаза на бета тестинга.

Кой разработва играта?
Разработването на играта е под ръководството на Оливър Колуър. Той е съсобственик на Sports Interactive, който напусна студиото преди няколко години, за да пътува по света. По-късно той се върна с идеята за Football Manager Live.

Кога излиза?
За момента датата е март 2008. Ние вече анонсирахме играта и в момента сме във фазата на дълъг бета тестинг.

От какво се нуждая, за да играя FML?
Само компютър и Интернет.

Защо SI решиха да направят MMO игра?
Има много причини, една от която е, че Оливър искаше да направи тази игра след като се завърна. Както и, че искахме да запълним една голяма дупка в пазара
за компютърни игри.
Друга причина е, че има много хора, които са играли нашите игри през годините и в известна степен те са се превърнали в хардкор играчи. Поради различни обстоятелства, в един момент те вече нямат времето да играят. С Football Manager Live, хората имат възможността да играят малко или много, толкова колкото желаят.

Колко ще ни струва да играем?
Все още не сме решили. Едно е сигурно, колкото повече играете FML, толкова по-малко пари ще плащате.

Как ще става заплащането?
Планът е това да става дебитни или кредитни карти. Обмислят се и други варианти, за тези, които нямат такива карти.

Колко езика ще поддържа играта?
Първоначално ще бъде достъпна само на английски. В следващите години ще се постараем да вкараме колкото се може повече езика. Въпросът не е само в превеждането на играта, това е лесно, трябва да се въведе и локална поддръжка за всеки език, който въведем. Опитваме се да бъдем разумни, първо ще се опитаме да ходим, след това да тичаме.

Какво ще се случи, ако всеки иска да играе с Евертън или Тотнъм, например?
Във FML няма да имате възможност да си избирате реален тим. Правите си собствен отбор и си избирате реални играчи.

Как се избира състава?
Всички играчи в датабазата имат изисквания за заплатата си. В началото всеки играч е задал своя бюджет за заплати, така че когато започне играта, той трябва да се съобразява със вече зададения бюджет. Цялата датабаза на играчите е налична когато започнете играта, но веднъж даден играч присъедини ли се към даден от клуб, той вече не е наличен за останалите.

Какво става когато всички добри играчи са взети от останалите клубове?
Мислите си, че това прави новите играчи, присъединили се към вече започната игрална вселена, неравностойни в сравнение с останалите? Няма място за безпокойство. Има толкова много достъпни играчи, а и играчите започват със сравнително малки бюджети, така че е на практика невъзможно да се вземат всички добри играчи веднага след започването на играта. За да не разкривам напълно детайлите на играта, ще кажа само, че ние имаме система, която се грижи винаги в играта да има добри играчи на разположение.

Как ще стават трансферите?
Като мениджър, вие имате възможността да продавате и купувате играчи, както и да ги давате под наем на други отбори. Продаването на играчи става по следния начин. Продаващият отбор определя цена играча, който иска да продаде. Определя се също така и крайна дата за трансфера. След това клубовете, заинтересовани от покупката на играча, започват да наддават до посочената крайна дата. Отборът предложил най-голяма сума купува играча.
Със свободните трансфери е малко по-различно. Играчът, който няма отбор в момента, се присъединява към отбора предложил му най-висока заплата.

Както точно се определя класирането във всяка игрална вселена, след като в нея има 1000 отбора?
В игралните светове не се дават три точки за победа или една за равен. Отборът ти ще получава точки, ако печели мачове и съответно ще губи точки, ако губи мачове. Има и много други фактори определящи колко точки печелиш или губиш. Например, временната позиция на двата отбора в класирането, дали отборът ти е гост или домакин и др.

Край на Част I…

Leave a Reply